мідії свіжоморожені - 16—20 шт.
сіль
лимон
часник - 6 зубчиків
цибуля зелена дрібно рубана - 8 ст. ложок
горішки кедрові - 2 ст. ложки
масло рослинне - 1 ст. ложка
коньяк (за бажанням) - 1 ч. ложка
соєвий соус - 2 ч. ложки
вода - 2 ст. ложки
сок - 1 лимона Мідії промийте, розморозьте на повітрі, потім опустіть в гарячу підсолену воду і варіть 10 хвилин (готові мідії повинні розкритися). Раковини, що не розкрилися, видалите.
Для соусу часник дрібно порубайте і розітріть з сіллю, потім введіть решту інгредієнтів і добре перемішайте.
Мідії, знявши одну із стулок, розкладіть на блюді, полийте частиною соусу і витримайте протягом години в холодильнику.
Перед подачею полийте мідії соусом, що залишився, посипте тертою лимонною цедрою. Оформите скибочками лимона.