Вам знадобиться: 400 г курячої печінки
120 г несолоного вершкового масла
3 цибулини
4 ст. ложки мадери або коньяку
2 великих зубчика часнику або 5 невеликих
1 ч. ложка дрібно нарізаного свіжого чебрецю або трохи менше ч. ложки сухого чебрецю
1 ч. ложка запашного перцю
чорний мелений перець
сіль
Спосіб приготування:
Помийте, обсушіть печінку і наріжте її шматочками.
Розтопіть на сковороді 40 г вершкового масла і підсмажте на нім печінку (5-7 хвилин). Не пережарте, щоб печінка не стала жорсткою.
Полийте печінку 3 ст. ложки мадери або коньяку і підпаліть.
Викладіть вміст сковороди в процесор або блендер.
Цибулю дрібно наріжте, покладіть на сковороду 30 г вершкового масла і обсмажте в нім цибулю до м’якості. Додайте часник, чебрець, запашний перець і смажте ще 2-3 хвилини.
Додайте цю суміш до печінки, потім додайте масло, що залишилося.
Перетріть в однорідну масу.
Додайте 1,5 ч. ложки соли, 1 ч. ложку чорного перцю, коньяк або мадеру на смак.
Викладіть паштет в блюдо, остудіть і поставте в холодильник на 4 -12 годин.
Подайте до паштету тости, корнішони та оливки. Корнішони можна замінити солоними або маринованими огірками.
600 г паштету
А я паштет делаю так :
500 гр. любой печени , 2 небольшие морковки, 2 маленькие или 1 большая луковица. Все это варим в одной кастрюле до готовности. Перекручиваем на мясорубке два раза со 150 гр. сливочного масла. Соль и перец по вкусу.
Мои дети и муж сметают этот паштет за один день.