Нашатковану капусту добре перетирають із сіллю до виділення соку, тушкують з молоком до напівготовності, додають підсушені манні крупи й тушкують до готовності. Готову капусту заправляють частиною нарізаної ріпчастої цибулі, сирими яйцями, перцем і пропускають крізь м’ясорубку. З підготовленої маси формують невеликі кружальця, роблять у них заглибину, кладуть начинку, краї з’єднують, вироби обкачують у сухарях, надаючи їм овально-при-плюснутої форми, й обсмажують з обох боків.
Приготування фаршу. Гриби перебирають, промивають, замочують у воді, варять, дрібно нарізують і змішують з рештою підсмаженої цибулі.
Подаючи на стіл, пиріжки поливають грибним соусом.
На 1 кг білоголовкової капусти - 4 ст. ложки манних крупів, 1/2 склянки молока, 3 ст. ложки жиру, 2 ст. ложки мелених сухарів, 1 яйце, 1 цибулину, 60 г сушених грибів, сіль, перець - за смаком. Для поливання— 1/2 склянки грибного соусу.