«Світське життя», або бучні вечірки під час чуми Знову фантастичний капелюх, екстравагантна сукня та шикарний лімузин, знову об’їзд вечірок для обраних. І знову нам, пересічним українцям, надають можливість спостерігати за безтурботним, щасливим дозвіллям нашого політичного бомонду. Коштовні вина, екзотичні закуски, спалахи діамантів та білозубих усмішок, красування перед камерою і такі «цікаві», а головне, «змістовні» інтерв’ю. А ось ведуча «Світського життя» у тільки-но відкритому бутіку для елітною публіки. Хто власниця? Дочка відомого депутата.
«- Звідки гроші на такий розкішний салон?» - дивується світська левиця Катя.
«- Родители дали,… в долг…» - пояснює молода власниця.
Я розчулилась: погодьтеся, добре, коли батько так піклується про добробут своєї доньки. Ще краще, коли донька депутата має змогу рекламувати свій бізнес на всю Україну, а жінка іншого можновладця хвалиться з телеекрана, що їде в Лондон на концерт Мадонни. Це ж чудово! Саме це я і намагаюся пояснити своїй сусідці, тридцятирічній самотній, беззубій жінці, матері двох дітей. Та вона так лютує в страшній ненависті до геть усієї еліти, що навіть не чує гіркого сарказму в моїх словах. Лише її маленька донька прикипіла завороженим поглядом до екрану, розглядаючи неймовірне вбрання жінок обраних. То, може, ця програма для наших дітей? Тоді нащо брати інтерв’ю у трансвестита? Як пояснити дитині, що розмальована, розцяцькана тітка то насправді є дядько? І чому той дядько, що виглядає тіткою, став зіркою телебачення? Роздратована сусідка вимикає телевізор:
« - С кого тут детям брать пример? Аристократы, блин! Вся эта их светская жизнь просто пир во время чумы! Народ вымирает, а они! Не пойду больше на выборы!»
А я подумала: «Таки корисна передача «Світське життя», відверта. А як сприяє росту «рейтингу» наших політиків! Ще трохи самомилування українських можновладців перед камерами і бурхлива хвиля народного обурення змиє їх у забуття. А тоді до діла візьметься Справжня Народна Еліта!»