[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » наша кухня » кулінарія » Пиріг з капустою (Пиріг з капустою)
Пиріг з капустою
натуся-галюсяДата: П`ятниця, 09/11/20, 12:26 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 996
Нагороди: 13
Репутація: 8
Статус: Offline
Вам знадобиться:

1/2 невеликого качана капусти (біля 600 г)
3 яйця
220 г борошна
200 г сметани
50 г вершкового масла
1 велика цибулина
1/2 -1 склянки маринованих грибів
пучок кропу
1/2 ч. ложки соди
оцет для гасіння соди
олія для обсмажування
чорний мелений перець
сіль

Примітка: До капусти можна додавати подрібнені яйця, смажені гриби, консервований зелений горошок або м’ясо - смак начинки буде змінюватись.
Спосіб приготування:
Для приготування начинки цибулину розріжте на чотири частини, а потім тонко упоперек. Нашаткуйте капусту.

Обсмажте нарізану цибулю в 3-4 ст. ложках олії. Додайте капусту, посоліть, додайте пару ложок води і тушкуйте до готовності.

Гриби наріжте на невеликі шматочки і додайте до тушкованої капусти.

Кріп дрібно наріжте, додайте до капустяної начинки. Поперчіть і при потребі досоліть начинку.

Для приготування тіста візьміть 2 яйця і 1 яєчний жовток (так тісто буде більш рихлим). Збийте яйця з сіллю (близько 1/2 ч. ложки).

Продовжуючи збивати яйця, додайте до них сметану і розтоплене вершкове масло кімнатної температури.

Поступово додайте просіяну муку, ретельно перемішайте. Нарешті, додайте в тісто соду, погашену оцтом. Тісто повинне бути таким, як дуже густа сметана. Якщо тісто буде занадто рідим, пиріг буде більше нагадувати запіканку.

Половину тіста розподіліть по дну змащеної маслом і посипаної борошном форми.

Зверху рівним шаром розкладіть начинку.

Ложкою розкладіть по начинці тісто, що залишилося, розрівняйте. Постарайтеся, щоб тісто затекло за краї капустяного шару і з’єдналося з нижнім тістом по периметру форми, тоді пиріг не буде розшаровуватися по краях.

Поставте пиріг в розігріту до 180°С духовку і випікайте 30-40 хвилин до утворення золотистої скориночки. Готовність перевіряйте дерев’яною скіпочкою.

Примітка: Якщо пиріг зовсім остигне, розігрійте його на сухій сковорідці на найменшому вогні до підсмаженої скориночки, і він стане ще смачнішим, ніж свіжоспечений.


дружба! Вообще нужно ли это понятие? Чтоб лишний раз понять, что друг может быть предателем?! Наверно нужно. Ведь кроме того, как подставлять, дружба учит еще и прощать.
 
Форум » наша кухня » кулінарія » Пиріг з капустою (Пиріг з капустою)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: