Вам знадобиться: 100 г (1 склянка) вівсяних пластівців
150 г цукру
100 г розм’якшеного вершкового масла
1 яйце
1 щіпка ваніліну
1 ст. ложка (15 мл) молока
1 склянка (150 г) борошна
1/3 ч. ложки соди (можна погасити оцтом)
2/3 ч. ложки розпушувача для тіста
1/2 ч. ложки кориці
2 щіпки солі
1/2 склянки родзинок
1 ч. ложка натертої лимонної цедри
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 175°С. Злегка змастіть деко жиром або вистеліть його папером для випічки.
Збийте міксером вершкове масло і цукор.
Додайте яйце, ванілін, молоко і все перемішайте.
В окремому посуді просійте разом борошно, соду, розпушувач і сіль.
Додайте борошно в збиту суміш, щоб вийшло рідке тісто.
Додайте в тісто вівсяні пластівці, корицю, родзинки, лимонну цедру і як слід все перемішайте.
Викладіть тісто ложкою на деко. Робіть невеликі коржики, приблизно 4 см в діаметрі. Залишайте між печівом відстань близько 7 см, щоб воно краще пропікалися.
Випікайте біля 10 хвилин до утворення золотаво-коричневої скориночки.