Вам знадобиться: 200 г нарізаної кубиками картоплі
2 склянки білого борошна з твердих сортів пшениці
1 ч. л. швидкорозчинних сухих дріжджів
110 мл теплої води
200 г твердого сиру (найжовтішого)
2 ч. л. оливкової олії
сіль
Спосіб приготування:
Відваріть картоплю у великій кількості злегка підсоленої води до готовності. Відкиньте на друшляк, обсушіть, покладіть знову в каструлю. Розімніть і остудіть.
Просійте борошно у велику миску, додайте дріжджі і щіпку солі. Додайте картопляне пюре в борошно і перетріть руками, щоб тісто виглядом нагадувало крихти.
В середині зробіть воронку і влийте туди воду. Спочатку перемішуйте ножем із закругленим лезом, а потім руками.
Викладіть тісто на стіл, підпилений борошном, і вимішуйте 5 хвилин. Покладіть тісто в миску. Накрийте вологим рушником і поставте в тепле місце на 1 годину, поки тісто не збільшиться в об’ємі вдвічі.
Викладіть тісто на стіл, обімніть і вимішуйте ще декілька секунд.
Розділіть тісто на 12 частин і скачайте з них кульки.
Посипте деко натертим на крупній тертці сиром. Ретельно обваляйте в сирі кожну кульку.
Розкачайте кожну кульку в довгу ковбаску.
З’єднайте два краї ковбаски і перекрутіть.
Покладіть булочки на деко, змащене олією.
Накрийте деко вологим рушником і поставте підніматися в тепле місце на 30 хвилин.
Розігрійте духовку до 220°С. Випікайте булочки 10-15 хвилин.